5 tips om du själv ska snickra möbler

Det är oerhört användbart att kunna snickra sina egna möbler. Vi har tagit fram 5 tips om du själv ska snickra möbler och är mån om att få ett så bra resultat som möjligt. Tipsen är grundläggande och passar nybörjare men även du som är en erfaren snickare kan förhoppningsvis lära dig ett och annat.

5 tips om du själv ska snickra möbler

Investera i bra verktyg

Millimeterna spelar ofta roll när det handlar om finare snickerier. Hur händig du än är så kan det vara omöjligt att snickra med stor precision om du inte har tillräckligt bra verktyg och bekväma arbetsförhållanden.

Använd torrt virke

Trä för konstruktionsändamål som man köper på brädgården är ibland för fuktigt för att passa vid möbelhantverk. Fukt innebär att träet kommer att krympa, då kan sprickor uppstå. Försäkra dig alltså om att de virke du köper passar för projektet.

Utgå från en ritning

Om du är i färd med att påbörja din första möbel kan det vara en idé att utgå från en ritning. Sådana kan du hitta i facktidskrifter eller online. Detta är en stor hobby och det finns hjälp att få.

Snickra med andra

Möbelsnickeri är en perfekt syssla för dig som vill hålla på med hantverk under sociala former. Ni kan låna varandras verktyg och inspirera varandra till bättre resultat. Starta gärna en förening och se om ni kan få bidrag.

Google är din vän

Om du inte har en ritning och vet vad du vill göra kan du få inspiration genom att söka online på bilder på den typ av möbel vill göra. Pinterest är en sida med många bilder på snyggt hantverk.