231 Front Street, Lahaina, HI 96761 info@givingpress.com 808.123.4567

Pris för flyttfirma i Norrköping

Är det dags att flytta till Norrköping? Eller är du kanske på väg ifrån denna vackra stad? Då kan det vara smart att anlita en flyttfirma som sköter om all logistik och transport. Att hitta ett bra pris för flyttfirma i Norrköping är inte särskilt svårt eftersom det finns många duktiga företag som dessutom är budgetvänliga. Med hjälp av en flyttfirma går det mycket snabbare att flytta och dessutom slipper man bära tungt och ge sig ut i trafiken med en släpvagn.

Vad kostar det?

Hur mycket det kostar att hyra in ett flyttföretag skiljer sig lite åt beroende på vilka tjänster du behöver och hur lång tid det kommer att ta. Dessutom räknas självklart avståndet de måste köra in i priset. Räkna med att betala för deras resväg från deras egna lokaler till bostaden som du flyttar ur, fram till din nya bostad och sedan tillbaka till deras lokal. Något som inte får glömmas är att man får göra ett RUT-avdrag på flyttjänster och därför går det faktiskt att komma billigt undan.

Utöver hur lång transportsträcka det är, räknas även priset ut baserat på hur stor bostad du har. Det är ganska vanligt att få betala 70 kr/m2 efter RUT-avdraget för en flytt inom Norrköpingsområdet och när det inte är jättemycket saker som måste flyttas. Detta inkluderar lastbil. En flyttgubbe kostar upp till 350 kronor i timmen och du ska aldrig betala mindre än 300 kronor i timmen. Det är nämligen lägsta beloppet enligt kollektivavtalet och därför är det viktigt att man betalar det.

Ett billigt pris för flyttfirma i Norrköping

Tips för att få det billigt

Att hyra in en stor lastbil kan kosta cirka 600-900 kronor i timmen och inkluderar då en person. Tänk på att RUT-avdraget inte gäller för flyttkartonger eller lastbil, utan enbart för arbetskostnader. För att räkna ut pris för flyttfirma i Norrköping kan du tänka att det tar cirka två timmar per 10 m2 för en duktig flyttgubbe. Finns det hiss eller trappor i bostaden får du räkna med extra kostnader.

Ett tips är att flytta på vardagar mellan klockan 8 till 18 eftersom det ofta är billigare. En tumregel är att det är ca 20-50 % dyrare på helger och udda tider. Försök även att undvika att flytta i ett månadsskifte, även om det kanske är svårt. Det är nämligen då många väljer att flytta och därför går priserna upp i dessa perioder. Har du några specialgods som är ömtåliga eller extra tunga är det viktigt att berätta det för flyttfirman innan flytten sker. Detta kostar ofta extra och dessutom kan det krävas extra utrustning och förberedelser för flyttpersonalen så att de kan hantera föremålen på rätt sätt.

Ett fast paketpris rekommenderas

Många pris för flyttfirma i Norrköping är fasta och det kan vara en stor fördel eftersom man då slipper jobbiga överraskningar efter att flytten är genomförd. Var bara noggrann med vad som ingår i det fasta priset. En del flyttföretag erbjuder även flyttstädning och det kan faktiskt vara ekonomiskt smart att välja båda tjänster från samma företag. Ofta kan man få ett paketpris som är väldigt fördelaktigt, speciellt eftersom man kan göra RUT-avdrag på det hela.